Οι ΧΟΠΑ ήρωες στο σχολείο μας!! (1η συνάντηση)

Το σχολείο μας φέτος θα συμμετάσχει στην εκστρατεία των ΧΟΠΑ ηρώων που διοργανώνεται από το World Stroke Organization και το τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας! Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση των μαθητών για τα συμπτωματα του εγκεφαλικού καθώς και η ευαισθητοποίηση και ενημέρωσή τους για την ανάγκη άμεσης δράσης!

Στη σημερινή μας συνάντηση, ξεκινήσαμε να ξεφυλλίζουμε μαζί με τους μαθητές μας τις σελίδες του πρώτου ηλεκτρονικού βιβλίου της εκστρατείας, μαθαίνοντας για τους υπερήρωες και τις υπερδυνάμεις τους βιωματικά! Έτσι λοιπόν, γίναμε για λίγο Spidermans πετώντας ιστούς αράχνης και μαθαίνοντας τις κατευθύνσεις μέσα από το παιχνίδι!

Στη συνέχεια, μάθαμε ότι υπάρχουν υπερήρωες και μέσα στην οικογένεια μας και περιγράψαμε ο καθένας τον δικό του υπερήρωα μαζί με την υπερδύναμή του! Έπειτα, επιδείξαμε τα μέρη του σώματός μας και συζητήσαμε τι κάνουμε όταν αρρωσταίνουμε ή πονάμε! Στη συνέχεια, κάναμε μια πρώτη εισαγωγή ως προς το τι είναι το εγκεφαλικό, μαθαίνοντας για τα συμπτώματά του, βλέποντάς και αναπαριστώντας τα βιωματικά!

Μέσα από παιχνίδι, επίσης, ρόλων, προσπαθήσαμε να «σώσουμε» την κυρία Χρύσα μας που έπαιζε την ασθενή, μαθαίνοντας τις υποχρεώσεις του συνοδού του ασθενή, το ρόλο των τραυματιοφορέων και την ανάγκη για άμεση δράση!

Στις δραστηριότητές μας αυτές,  συμμετείχαν, αλφαβητικά, η κυρία Αφροδίτη και η κυρία Γαβριέλα των Φιλολογικών, η κυρια Γεωργία των Υπολογιστών και η κυρία Χρύσα της Γεωπονίας! Επισης, σημαντική ήταν και η συμβολή των Ειδικοτήτων του ΕΕΠ (αλφαβητικά) και συγκεκριμένα των Σχολικών μας Νοσηλευτών, του κυρίου Αποστόλη και της κυρίας Ελένης, και της Ψυχολόγου μας, της κυρίας Ματίνας!

Σας ευχαριστούμε όλους για την σημαντική συμβολή σας!!