ΧΟΠΑ Ήρωες, Φυσική Αγωγή και Λογοθεραπεία

Η καλή συνεργασία μεταξύ όλων των εκπαιδευτικών στα προγράμματα, γεννάει και πάρα πολύ όμορφες ιδέες!! Σήμερα με αφορμή την ιδέα του κυρίου Δημήτρη της Λογοθεραπείας, ξεκινήσαμε ένα υπέροχο ταξίδι στην αποκατάσταση των ασθενών με εγκεφαλικό, γνωρίζοντας, ταυτόχρονα τα επαγγέλματα των καθηγητών μας! Έτσι, (αλφαβητικά) μαζί με την κυρία Αφροδίτη των Φιλολογικών, την κυρία Γεωργία των Υπολογιστών, τον κύριο Δημήτρη της Λογοθεραπειας και τον κύριο Πέτρο της Φυσικής Αγωγής, θυμηθήκαμε τα συμπτώματα των ασθενών με εγκεφαλικό και συνδέσαμε την αποκατάσταση τους με τα επαγγέλματα της Φυσικής Αγωγής και της Λογοθεραπείας!

Την σκυτάλη, μετά, πήρε ο κύριος Πέτρος, ο οποίος μας έδειξε μια σειρά ασκήσεων για μυϊκή ενδυνάμωση και βελτίωση της ισορροπίας των ασθενών, βοηθώντας μας να τις επαναλάβουμε κι εμείς και ζητώντας μας να δώσουμε ανατροφοδότηση σχετικά με το πόσο μας δυσκόλεψαν ή όχι!

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε ο κύριος Δημήτρης, ο οποίος μας ενέπλεξε σε μια σειρά στοματοπροσωπικών ασκήσεων, μαθαίνοντας μας, παράλληλα, την σημαντικότητά τους στην αποκατάσταση του λόγου!!

Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία, οι μαθητές μας ήρθαν σε επαφή με τα δύο αυτά επαγγέλματα, αλλά και αντιλήφθηκαν βιωματικά πόσο δύσκολη και χρονοβόρα μπορεί να είναι η αποκατάσταση ενός ασθενούς με εγκεφαλικό!!

Σας ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ για το βιωματικό και ανεκτίμητο μάθημα που μας δώσατε και… φυσικά… έπονται και επόμενα!!