Ας γνωρίσουμε τους ΧΟΠΑ ήρωες και τα συναισθήματά τους!!

Δεύτερη συνάντηση των ΧΟΠΑ Ηρώων και των εκπαιδευτών τους σήμερα και η κυρία Γεωργία των Υπολογιστών μας είχε ετοιμάσει όμορφες συμπληρωματικές δραστηριότητες για να γνωρίσουμε καλύτερα του ΧΟΠΑ ήρωες και τα συναισθήματά τους κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το εγκεφαλικό!! Έτσι, λοιπόν, αφού μιλήσαμε για τις μπρίζες, το ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και τις συσκευές που δεν δουλεύουν χωρίς αυτό, στη συνέχεια είδαμε το μικρό βίντεο της εκστρατείας σχετικά με το τι είναι το εγκεφαλικό!

Στη συνέχεια, προσπαθήσαμε να μπούμε στην ψυχολογία των Ηρώων μας και να αντιληφθούμε και να κατανοήσουμε τα συναισθήματά τους, με τη σειρά που εμφανίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της περιπέτειας της υγείας τους. Επίσης, μπήκαμε για λίγο στη θέση τους και προσπαθήσαμε να κάνουμε τους συμμαθητές μας να καταλάβουν τι νιώθουμε!

Έπειτα, συνεχίσαμε να ξεφυλλίζουμε, να συζητάμε και να αναπαριστούμε την ιστορία των Ηρώων, όπως περιγράφεται από το πρώτο βιβλίο της σειράς, ενώ τους γνωρίσαμε και τους ίδιους καλύτερα, περιγράφοντας λεκτικά κάποια από τα χαρακτηριστικά τους.

Μετά, πήραμε τα καινούργια μας βιβλία και ευχαριστήσαμε τον Κεντρικό Ήρωα, που είναι ο Αλέξης, που μας τα έστειλε στο σχολείο μας!! Τέλος, κάναμε την πρώτη δραστηριότητα του βιβλίου μας όλοι μαζί και περάσαμε υπέροχα!!

Στις δραστηριότητές μας αυτές,  συμμετείχαν, αλφαβητικά, η κυρία Αφροδίτη και η κυρία Γαβριέλα των Φιλολογικών, η κυρια Γεωργία των Υπολογιστών και ο κύριος Πέτρος της Φυσικής Αγωγής! Επισης, σημαντική ήταν και η συμβολή των Ειδικοτήτων του ΕΕΠ (αλφαβητικά) και συγκεκριμένα του Λογοθεραπευτή μας, του κυρίου Δημήτρη των Σχολικών μας Νοσηλευτών, του κυρίου Αποστόλη και της κυρίας Ελένης, και της Ψυχολόγου μας, της κυρίας Ματίνας!

Σας ευχαριστούμε όλους για την σημαντική συμβολή σας!!